مالک اموالی که زن از طریق اشتغال در دوران زناشویی کسب می کند در حقوق ایران . فرانسه . انگلیس
ریحانه
زن و خانواده
درباره وبلاگ


زمانه ی عجیبی است برخی مردمان امام گذشته را عاشقند نه امام حاضر را میدانی چرا امام ِگـذشـته را هرگـونه بخواهند تفسیرمی کنند اما امام ِحاضر را باید فرمان ببرند و کوفیان عاشـورا را اینگـونه رقم زدند نکند ماهم ...



نويسندگان
ریحانه

آخرین مطالب


 
شنبه 7 مرداد 1391برچسب:زن,اشتغال, حقوق, :: 21:27 :: نويسنده : ریحانه

 

اموالی که زن در دوران زندگی مشترک از طریق اشتغال کسب می کند:
امروزه به خلاف گذشته معمولا زنان که نیمی از پیکر جامعه بوده و می توان گفت نقش آنان در پویایی اقتصاد اگر بیشتر از مردان نباشد کمتر هم نیست، زنان در مشاغل مختلف مشغول به کار هستد و از این راه درآمدهایی را کسب می کنند، سؤال اینجاست که آیا پس از ازدواج مالکیت این درآمد نیز بین زن و شوهر مشترک است یا اینکه در دست زن بوده و اختیار تام بر آن دارد؟پاسخ این سوال را در سه رژیم حقوقی ایران ،فرانسه و کامن لاو بررسی می کنیم.
 
مالک اموالی که زن از طریق اشتغال به کسبی به دست می آورد در حقوق ایران
بر اساس قاعده «الناس مسلّطون علی اموالهم » اما استقلال مالی زوجین در حقوق ایران چنین تعریف شده است که زن و شوهر پس از ازدواج (در دوران زندگی زناشویی) از دو دارایی ممتاز و جدا از هم برخوردارند . اموال زن و مرد دارایی مشترکی را تشکیل نمی دهند و زن پس از عقد نکاح در اداره، تنظیم و تصرف اموال و دارایی های سابق یا اموال مکتسبه در دوران زناشویی استقلال کامل دارد و می تواند هر گونه عمل مادی و حقوقی نسبت به آنها انجام دهد . ریاست شوهر بر خانواده، هیچ گونه اختیاری در اموال زوجه، برای او به وجود نمی آورد و پس از انحلال نکاح هم هیچ گونه دارایی مشترکی، آن گونه که امروزه در حقوق کشورهای غربی و غیر آن مرسوم است، به وجود نخواهد آورد.
 
اموالی که زن از طریق اشتغال به کسبی به دست می آورد در حقوق فرانسه و رویه کامن لا:
در کامن لا از گذشته های دور این فرض وجود داشت که پس از ازدواج دیگر دو مالکیت و دارایی وجود نخواهد داشت. طبق اصول این دکترین، از آنجا که تصور دو مالکیت در مورد اموال زن و مردی که ازدواج کرده اند، امکان ندارد و نمی توان برای یک مال، دو مالک تصور نمود، باید یکی از طرفین ازدواج را بر داراییهای مشترک مسلط نمود و از این دو نفر، شوهر برای حکومت بر اموال مناسبتر است. این اصل غیر منصفانه در حقوق انگلستان با به کار بردن قاعده انصاف و همچنین مقررات بعدی تا حدی تعدیل شد و قانونی که در سال 1870 به نام «قانون اموال زنان ازدواج کرده» به تصویب رسید تا حد زیادی به این مساله پرداخت. این قانونها بعدها با تصویب قوانین دیگر از جمله «قانون مالکیت زنان ازدواج کرده» و «قانون اموال و مالکیت زنان» اصلاح گردید. در حقوق فرانسه بر طبق رژیم اشتراک اموال روال به همین صورت است اما اگر ازدواج طبق رژیم افتراق صورت گرفته باشد تا حدودی زن استقلال مادی دارد امام از آنجا که در حقوق فرانسه زن عهده دار نیمی از خرج زندگی مشترک است . اگر در انجام این وظیفه کوتاهی کند طبق قانون از اموال اختصاصی او برداشته می شود.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه: